Kapēc cērtam joprojām kokus

Te nav nekas par vides aizsardzību. Angļu mēlē redzošajiem Vector One ir iespēja palasīt mazu rakstiņu par tēmu – kapēc drukātās kartes joprojām tiek gatavotas un ražotas. Idejas un tā visa pamatojums, domājams, ir daudziem labi zināms un saprotams arī mūsdienās, kad kosmiskāku un mazāk kosmisku tehnoloģiju izmantošana sit augstu vilni.

Birkas: , , ,

4 komentāru to “Kapēc cērtam joprojām kokus”

  1. marisn saka:

    No personīgās pieredzes varu teikt, ka pagaidām digitālās kartes neiznīdēs nepieciešamību pēc papīra kartēm. Lauka ekspedīciju laikā papīra kartes pagaidām ir neaizvietojamas, lai gan “uz lauka” ir pieejami datori ar ĢIS programmatūru, “sēņotāju” un augstākas precizitātes GPS aparātusi.

  2. pb saka:

    Un vēl jau ir arī prāta trennēšana ar kompasiņu/bez kompasiņa vai ar pliku karti bez visādiem blngad blingad aparātiem ;) Katram formātam sava specifika un savas stiprās/vājās puses, ko lielā mērā nosaka situācija, kurā sanak darboties.

  3. Janeks saka:

    Mja…
    Kādreiz jau teica, ka video nogalinās kino, bet nekā – vēl pastāv…
    ;-)

  4. Antuanete saka:

    Atminos lekcijās dzirdētu pamācošu stāstiņu par amīšu kareivjiem kaut kur Tuvajos Austrumos – šamie noekipēti ar visādiem \m/ datoriem, navigatoriem un GPS kartēm, bet leitnants iedod arī papīra kartes. Kāpēc? Leitnants paņem papīra karti, izšauj tajā caurumu un jautā – vai šo karti joprojām var lietot? Nezinu, vai kādu laptopu uzskatāmības dēļ sašāva, bet doma skaidra :)

Atstāt savu komentāru