Pirkums

Šodien mums ļoti mīļa ir viena organizācija. Kur nu liksies tā mums vienīgā, kas ko tādu tā paīstam laikam dara. Tad nu balstoties uz šeit minēto informāciju šodien tika apciemots veikals un par astoņpadsmit tūdaliņu naudiņām iegādāts solītais produkts.

Diskā bildītes ir JPG formātā. Uz pirmo skatu vismaz kartogrāfiskais materiāls liekas ok, pieļauju kāds karšu specs par kautko iebildīs, bet man sākumā likās ok. Precizitāti un atbilstības dabā varat pameklēt un salīdzināt paši-ņemiet gan vērā šo karšu sastādīšanā izmantotos bāzes datus.

Protams mēs jau nebūtu mēs, ja negribētu diskā blakus JPG redzēt arī jgw failiņus, bet nu nekā tāda jūs tur neatradīsiet. Tad nu nākošais ko gribējām ieraudzīt bija koordinātas lapu stūros vai kādās citās raksturīgās vietās – nu nekā, kas lika domāt, ka civiliem nedo dies rādīt kordinātes. Vai civilajam variantam izdrukās ir kordinātas vai nav?! Vaicāju tadēļ, ka izdrukas nesmu redzējis. Raugoties no lietojamības viedokļa diskā esošajā formātā liekās noformējuma malas bildēm labi vien ir ka nav.

Zinot to, ka LĢIA parstāvji šeit mēdz iegriezties un izteikties gribas vaicāt vai ir iespējams iegūt lapu tīklu vektorformātā, vai varbūt pat koordinātu failiņus pašām lapām?

Kopumā ņemot par atiecīgo summu ļoti ok pasākums un par šitādu ciparu pat ļoti pieejams.

Birkas: , , ,

15 komentārs to “Pirkums”

  1. nevārds saka:

    Tu kaut ko par TKS-93 esi dzirdējis, gudriniek ??? :)) Pats jau pirkstiņu nepakustināsi…

    Ej uz http://www.envirotech.lv/index.php?s_id=396 un ņem ciet. Cerams, ka tiksi skaidrībā.

    Vai arī tik komerciāla produkta lapai tu ej ar milzu līkumu?:))))

    …. Vai ka man patīk jaunatni audzināt …. :)))

  2. marisn saka:

    nevārds – nu až ļoti gribas šodien mums iedzelt. Laikam kaut kad būsim nejauši “uzkāpuši uz astes”. Par to, protams, liels prieks.

    Runājot par piedāvāto SIA “Envirotech” produktu “GIS Latvija 9.2”, diemžēl ir jānorāda uz tā izmantošanas nosacījumiem. Citēju: “Datu bāze veidota lietošanai ar kompānijas ESRI ražotām datorprogrammām.” http://www.envirotech.lv/index.php?s_id=396
    Tā kā ĢISnet radošais kolektīvs ESRI ražotās programmas gandrīz neizmanto, tad “GIS Latvija” datu bāze mums nav pieejama, jo mēs respektējam SIA “Envirotech” izvirzītos datu izmantošanas nosacījumus.

  3. ivars saka:

    Btw, sakalibrēju priekš Ozi, ja ir arī world failiņi (tiesa nezinu vai pareizi)
    http://www.eoz.lv/showpost.php?p=202490&postcount=1

  4. pb saka:

    Paldies, Ivars. Ja pamanīsim kādu nesakritību padosim ziņu.

  5. pb saka:

    Ja tā pagrozās un paskatās šitas resurss GPSistiem varētu būt pat ļoti noderīgs :) http://www.eoz.lv/forumdisplay.php?f=119

  6. pb saka:

    Ātri sametot kopā un uzmetot aci liekas ka Ivara piedavātie wld faili ir baigi ok. Un ja kāds pamana kādu kļūdu neturiet sveci zem pūra. Rezultāts ir ar fn=0 bet to jau paši var pielabot pēc vajadzības.
    http://www.gisnet.lv/gisnet/wp-content/uploads/2008/02/topo2.PNG
    http://www.gisnet.lv/gisnet/wp-content/uploads/2008/02/topo1.PNG

  7. Valters saka:

    Lgia lapa ir atkodusies (laikam index fails pats sevi nevar sameklēt) un nevar saprast, kādas bildes tai diskā pārdodas? Vai jaunā topene? Par ls 18?

  8. pb saka:

    Aha! Jaunā topene mērogā 1:50 000 civilā versija.

  9. ivars saka:

    Runājot par bilžu kalibrēšanu. Tā protams ir matu skaldīšana un uz aci to noteikti pat nevar pamanīt, bet, ņemot vērā to, ka bilžu izmēri peldēja par vienu pikseli (iespējams, pat tur kaut kādu patternu varēja atrast), pikseļa mērogi kartēs arī atšķiras par to viena pikseļa tiesu, kas laikam nav īsti ok. Bet alternatīva (fiskēt pikseļa mērogu un izdomāt precīzākus atskaites punktus) laikam būtu vēl stulbāka, ja nav skaidrs pēc kāda principa tā lielā bilde ir šķērēta sīkākās. Vispār, kaut kā kreisi tās lapas ir sataisītas (it kā tks03 be ne visur)

  10. pb saka:

    Priekš šitā mēroga tā pikseļu braukāšan laikam jau ir arī matu skatldīšana.
    Nebiju pat pamanijis cik interesants ir lapu labais apakšejais stūris :)

  11. Liga saka:

    patīkami redzēt, ka ne es viena pamanījusi to pikseļu nesakritību pa rindām. Apskatījos Ivara failus, un jau nopriecājos, ka redzēšu gatavas Manifolda ievilktas kartes, bet mans Manifolds v.7 teica, ka “cannot read data stream” . Vai Ivaram ir manifold v.8?
    Es apmeram taapat biju riikojusies, tikai koeficientu
    8.459668 noapaloju uz 4.66.
    A kaapec piemeram Kraslavas lapai ir 8.46310088016 vienaa virzienaa? Pat ja tur ir 6 karsu lapas Z-D virzienaa, tad local scale coef. tomer nevajadzetu atskirties?
    Un kapec wld.files koord.stuuris netiek uzdots kaa apals skaitlis tipa 575000, 375000 bet ar 4,34m nobiidi?

  12. ivars saka:

    Godīgi sakot neko nezinu par Manifoldu (būs jāpalasa). Iespējams, ka tas Manifolds nesaprot jpg vai sagaida world failus citā formātā vai ar citu paplašinājumu.

    Peldošais pikseļu mērogs ir saistīts ar peldošo bilžu izmēru pikseļos. Tā kā neregularajām bildēm (kas neatbilst TKS93) man nācās ekstrapolēt stūru ģeogrāfiskās koordinātes, tad es pieņēmu, TKS93 tīkla īstā stūra pikseļu koordināte ir 2953. Teorētiski šajā situācijā varēja pieņemt, ka pikseļu mērogs visām kartēm ir vienāds un tādā veidā ekstrapolēt ģeogrāfiskās koordinātes, bet tad algoritms klūst nedaudz sarežģītāks. Un vispār, kā teica pb, uz šo merogu tam nav nakādas nozīmes.

    Attiecībā uz neapaļo stūra koordināti, tad tas izriet no world faila definīcajas, t.i. tā ir pikseļa centra koordināte (lapas stūris 0 pikseļa izmērs/2)

  13. pb saka:

    Varbūt mainfoldam ir problēmas ar wld,jgw,tfw ka minēja Ivars? http://en.wikipedia.org/wiki/World_file
    Vispār man likās, ka Mainfolds ir kautkas rets bet pēdējā laika sāk likties ka tas kļūst visai populārs.

  14. Janeks saka:

    Manifoldam esot pretenzijas kosties ar arku, vai tas tā ir reāli – nezinu, bet cena viņam patīkama…
    Kaut gan pēc Līgas minētā izskatās, ka savietojamība klibo.

  15. Liga saka:

    nee, Manifolds ir labais:)) viņš lasa SHP failus, tikai japieliek coord.syst.
    problema bija ieks wld faila, ko nevar izmantot. Manifolds ņem kreiso apakšejo stuuri, ja sastaadam manuaali koordinatu sistemu, vai arii vinam vajag iedot gatavu PRJ, GSR vai XML failu.
    es daru taa: 1.import JPG
    2.assign coord.system (LKS- manuaali vai LiIthuania no listes)
    3.export as ECW (viņs rada papildus XML failu, kas noder, ja gadijumaa kaads to ECW vai JPG vai TIFF velreiz ievelk Photoshopaa vai citaa grafiska programma, kur atkal pazaude koordinatas).
    4.gatavo referenceto ECW varam ievilkt Geomedia, vai Arc, vai kur vajag.

Atstāt savu komentāru