GDAL 1.6.0

Pēc 11 mēnešu pauzes ir iznākusi GDAL jaunākā versija ar laidiena nummuru 1.6.0. Patiesība tas jau ir noticis dažas nedēļas atpakaļ un zinātājiem tas vairs nav nekāds jaunums :) Kā jau ierasts, ir kaudzīte ar kļūdu labojumiem un kā pie kārtīgas jaunas versijas iznākšanas, gdal/ogr ir papildināts ar jaunu rastra un vektoru datu atbalstu, kā arī papildināts gdal/ogr utilītu saraksts. Pilns jaunās versijas uzlabojumu un jaunumu saraksts šeit.

Šķiet šis nebūs vienīgais gada nogales jaunums, jo vēl vecajā gadā jaunu versijas laidienu cer piedzīvot Quantum GIS aplikācijas attīstītāji un nebūs vairs aiz trejdeviņiem kalniem jāgaida jaunā GRASS GIS versija.

Birkas: ,

2 komentāru to “GDAL 1.6.0”

  1. GDAL/OGR jaunumu saraksts tiešām ir iespaidīgs. Priecē, ka novērsta avarēšana (crash) pie dažādiem bojātiem failiem. Iespēja pa taisno darboties ar gzip un zip’otiem datu failiem arī ir patīkams sīkums. Ne vienmēr gribas pakot vaļā failu, lai paskatītos kas ir iekšā.

    Par QGIS – cik zināms, tas ir vairs kādas nedēļas jautājums, savukārt GRASS ir izveidots nākamās stabilās versijas 6.4.0 zars, tā ka tuvākajās dienās vajadzētu būt klāt 6.4.0-RC1, lai gan SVN aktivitāte par laidiena tuvošanos nemaz neliecina :)

  2. Aha zipoto datu lietošanas fīča ir baigi ok, domājams arī gdal/ogr crash noveršana uzlabos arī QGIS stabilitāti.
    QGIS darboņi cer jauno versiju palaist 28/29 datumā.

Atstāt savu komentāru