PGCon 2009, 2.diena

PostgreSQL konferences 2.diena uzsākās ar visai saistošu referātuSkytools: queues (PgQ)” no mūsi brāļiem igauņiem Marko Kreen un Martin Pihlak, kas  pārstāv nelielo igauņu kompāniju Skype. Igauņi ir attīstījuši paciņu ar rīkiem Python vidē, kas menedžē pieprasījumu rindas PostgreSQL datubāzēm. PgQ menedžē ‘live transactions’  no (web) klientiem krājot tās smukā kaudzītē kā ‘raw data recors”. Tālāk PgQ atgriež pa čupiņai ierakstu un padod tos dažādiem patērētājiem/klientiem, piem, Javai, kas ģenerē ‘welcome’ e-pastus, C++, kas uzskaita lietotājus, Python, kas replikē datus, utml. Rezultātā no web saņemtie dati ātri un vienkārši tiek saglabāti datubāzē, bet to apstrāde un analīze notiek citā laikā (bet cik ātri vien iespējams) un ar citiem resursiem. PgQ menedžē jo drīzu datu pēcapstrādi, nosūtot tos uz attiecīgajām patērētājaplikācijām.  PgQ izlīdzina tranzakciju slodzi sadalot datus starp vairākiem sub-klientiem. Apstrādātie dati nonāk galvenajā datubāzē/arhīvā. PgQ ir ļoti lietderīgs rīks, ja nākas noņemties ar neskaitāmiem web pieprasījumiem, kas tiek noglabāti PostgreSQL datubāzē.

Vispār Skytools piedāvā vēl šādus tādus labumus, ar ko vairāk var iepazīties http://wiki.postgresql.org/wiki/Skytools

PGQ apmācība te: http://wiki.postgresql.org/wiki/PGQ_Tutorial

Pēcpudienas sadaļa  izvērtās nedaudz ‘šizīga’. Joshua Tolley prezentācija “Writing a Procedural Language” sniedza ieskatu jaunā procedurālajā valodā PL/LOLCODE. Šī valoda izsktās kā ļoti nepareiza angļu valoda, izrauta no kaut kāda baismīga čata. Pie labākās gribas nevaru saņemties, lai sniegtu pozitīvas atsauksmes par šo ‘marasmu’.

LOLCODE:

“This is a love letter to very clever people who
are slightly bored. I had no idea there were so
many of us out there.”

– FAQ, lolcode.com

Ha! Skatoties uz LOLCODE varētu piekrist, ka daži cilvēki ir pamatīgi nogarlaikojušies, bet es neteiktu, ka te izpaužas diža gudrība. LOLCODE ir bērnu šļupstu kompilēšana. Cilvēki ar šo valodu nodarbojas tikai tīras garlaicības pēc…

Viens PL/LOLCODE piemērs:

BOTH SAEM ANIMAL AN “CAT”, O RLY?
YA RLY, VISIBLE “J00 HAV A CAT”
MEBBE BOTH SAEM ANIMAL AN “MAUS”
VISIBLE “JOO HAV A MAUS? WTF?”
NO WAI, VISIBLE “J00 SUX”
OIC

Šis piemērs drusku sakarīgā valodā izklausās apmērām tā:

animal = cat, TEST
IF TRUE THEN PRINT  “J00 HAV A CAT”
IF ANIMAL = “MAUS”
PRINT “JOO HAV A MAUS? WTF?”
IF FALSE THEN PRINT “J00 SUX”
???

Jebkādā gadījumā, par LOLCODE lietderīgumu spriediet paši…

Birkas: , ,

3 komentāru to “PGCon 2009, 2.diena”

  1. N.R. saka:

    LOLCODE ir joks izrietējis no kādas t.s. internet-meme, to labi var saprast jebkurš kas ikdienā apgrozas interneta plašumos. Nav jābūt programmētājam lai šo valodu varētu lasīt, jābūt DIGG vai 4Chan apmeklētājam :) Manuprāt tavā “sakarīgās valodas” interpretācijā ir dažas kļūdas attiecībā uz orģinālu, bet nu vienalga, tas tāpat ir liels joks ;)

  2. Lāsma Sietinsone saka:

    Es pilnīgi pieļauju, ka tur ir kļūdas, jo neesmu ne DIGG, ne 4Chan apmeklētāja. LOLCODE man ir sveša mēle…

  3. Hm. Vajadzētu uztaisīt GRASS LOLCODE atbalstu ;)

Atstāt savu komentāru