Vai tur kāds ir?

ĢISnet radošais kolektīvs ir devies nelielā radošajā izbraukumā uz QuantumGIS iztrādātāju sanāksmi Vroclavā, Polijā. Viens no galvenajiem jautājumiem, ko uzdeva dažādi pasākuma viesi mums bija – “vai Latvijā Jums ir QGIS/brīvā ĢIS lietotāju kopiena?” Un te nu mums nebija viegli atbildēt, jo īsti jau nav nekādas aktīvās kopienas. Tad nu vēlreiz ir vietā uzdot jautājumu, kas tika likts ĢISnet pamatā – “Vai tur kāds ir?”
Tad nu mēs vēlētos dzirdēt no Jums – Vai Jūs lietojat QGIS vai GRASS? Vai piedalītos QGIS/GRASS veltītā pasākumā, ja tāds notiktu kādu dienu Rīgā? Vai ir vēl ko teikt mums?

11 komentārs to “Vai tur kāds ir?”

  1. Jānis Jātnieks saka:

    Nu es esmu. Šobrīd kā reizi konvertēju punktu mākoņus ar lastools priekš pēcapstrādes SAGA GIS. Strādā ļoti efektīgi! Un kur nu bez QGIS ikdienā:) Laimīgu ceļu!

  2. Raitis Upmalis (wee) saka:

    Nu, īsti ar ģis saistīts neesmu – vismaz pagaidām, bet tuvākā gada laikā tas tiks mainīts, un visai aktīvi tiek sekots notikumiem šajā lauciņā. Par to aktivitāti – kas tur ko īsti aktivizēties, ja nav noteikta mērķa? – katrs ieracies savā lauciņā un ņemas kā nu māk un prot.

  3. Arnolds saka:

    Noteikti, ka neesmu ieskaitāms nekādā GIS kopienā, taču ar interesi sekoju līdzi šī bloga aktivitātēm. Domāju, ka tādi kā es, ir daudzi.

  4. strūģis saka:

    Ikdienā nelietoju, bet sekoju līdzi un šad tad kautko padaros, lai nebūtu jāsāk viss no nulles kad ESRI licenzes vairs nebūs ;) Ā! QGIS izmantoju komunikācijai uz/no GPS iekārtām.

  5. satelits saka:

    Iznācis jau QGis 1.6.0. Patīkāmākais moments ir, ka tagad beidzot TOC’ā var slāņus grupēt un uzreiz izmest vairākus…
    QGis lietojam.

  6. Pēteris saka:

    Grupēt jau varēja arī agrāk, bet tas par darbībām ar vairākiem slāņiem vienlaicīgi ir taisnība. Tā bija viena no lietiņām, kuru ieviesa Vroclavas pasakumā.
    Tika vērsta arī uzmanība uz to kā attēlot ‘identify’ rezultātus QGIS, visiem viennozīmīgi ir skaidrs, ka pašreizējais variants ir diezgan nedraudzīgs un notiek meklējumi kā to labāk darīt. Varbūt šeit kādam ir kāda laba ideja?

  7. satelits saka:

    Sorry, nebiju piefiksējis par to grupēšanu. Identify, traucē, tas ka atribūtu lauki, nav tādā kārtībā, kā atribūtu tabulā, bet gan pēc alfabēta un atribūtu rediģēšana varētu notikt tajā pašā logā nevis citā, kaut gan pats vispār izmantoju identificēšanai rediģēšanas formu uzreiz. ;)

  8. udajs_16 saka:

    Lielākoties izmantoju gala produktus- gatavās kartes, ko Ģisnet piedāvā internetā. Tā tiešām ir ļoti lietdarīga lieta! Paldies par ieguldīto darbu!

  9. Mazaisole saka:

    nebutu jau slikti, ja reiz sanaktu piekerties ari QGIS, jo pagaidam tas tikai atrodas uz mana datora, jo skiet ka visa akademiska un studiju pasaule ir par-ESRI-ojusies… gandriz nemaz nepieminot, ka ir ari open source risinajumi GIS laucina… nemaz nerunajot par to, ka netiek pielauta iespeja, ka uzdevumus, pat ja pats to maki, varetu pildit kur citur ka vien tikai ArcGIS…

  10. Esmu arheologs. Liela pieredze nav, bet interesē ĢIS, kas pēc lāpstas ir/jābūt viens no galvenajiem darbarīkiem iegūtā arheoloģiskā materiāla apstrādē un infromācijas ieguvē.
    Nedaudz esmu darbojies ArcGis un ArcMap. Mājās uz Ubuntu ir QGIS 1.7.

  11. Kādu laiciņu atpakaļ bija maza darīšana ar arheologiem, kā reizi mazajiem darbiem un kapu lauku sazīmešanai ierādīju QuantumGIS. Diemžēl ne pārāk aktīvi sanāca sekot līdz rezultātam :|

Atstāt savu komentāru