Iznācis Quantum GIS 0.8.1 laidiens

Ir pagājis jau labs laiciņš kopš Quantum GIS laidiena 0.8.0 iznākšanas un beidzot mēs esam sagaidījuši pirmo kļūdu labojumu laidienu QGIS 0.8 sērijai.

Quantum GIS 0.8.1 Kā jau pierasts kļūdu labojumu laidienos, jaunumu saraksts nav sevišķi garš. Palielināts pieejamo GRASS rīku klāsts, salabota nekorektā garumu un platību aprēķināšana, nelieli uzlabojumi darbā ar WMS (tagad atbalsta versiju 1.1.1). Kā jau pierasts, arī jaunākais QGIS ir pieejams latviešu valodā.
Lejuplādēt pirmkodu un būvējumus priekš Microsoft Windows vides iespējams šeit. MacOS X lietotājiem nedaudz jāpaciešas vai arī jāizmanto pirmkoda variants. Kompilēšanas instrukcijas atradīsiet te.

Quantum GIS 0.8.1 GRASS pluginAplūkojot šobrīd pieejamo QGIS iespēju klāstu var rasties jautājums vai ir vērts to instalēt, bet pat tad, ja datorā jau ir instalēta kāda pilnvērtīga ĢIS programma, QGIS ir noderīga lieta, jo ļauj ātri aplūkot pieejamos datu failus. Apvienojot ātro datu aplūkošanu ar mērīšanas instrumentiem (ir pieejams arī laukumu mērīšanas rīks), PostGIS datu bāzes un WMS atbalstu, sanāk neliela bet noderīga programmiņa. QGIS 0.8 sērijā ir iekļauta lielākā daļa no GRASS rīkiem, kas nodrošina plašas rastra un vektordatu analīzes iespējas (arī Microsoft Windows vidē!). Jaunums ir arī Python atbalsts, kas ļauj veidot uz QGIS bāzētas programmas Python programmēšanas valodā. Vairāk informācijas var atrast QGIS mājas lapā.

2 komentāru to “Iznācis Quantum GIS 0.8.1 laidiens”

  1. pb saka:

    He biju palaidis garām jaunās ikonas apzīmējumos.
    Uz WIN pirmo reizi laižot man gan qGis sastreikojās un īsti negāja, otrais piegājiens bez problēmām.

  2. Janeks saka:

    Man no šī produkta (lai gan pēdējo versiju, vēl neesmu notestējis) visvairāk patīk tā salīdzinošais kompaktums un iespēja labot pa taisno iekš PostGIS datubāzēm.

Atstāt savu komentāru