Ģeokešings ir Latvijā

Vakar pamanīju šo (PDF 3.2MB), sk. 11 lappusi – man vismaz tas bija patīkams pārsteigums vietā, kur to noteikti negaidīju.

Pieļauju, ka gisnet.lv auditorijā ir cilvēki, kam šī lieta varētu ieinteresēt. Pats par ģeokešingu pirmo reizi uzzināju laikam pirms gadiem 3 rakstot kādu referātu – toreiz likās samērā “tālu” no Latvijas ikdienas aktualitātēm. Tagad izskatās, ka šī varētu būt tīri populāra aktivitāte vietējam mērogam, spriežot pēc tā, ka šobrīd, pēc geoforums.lv datiem, Latvijā ir 505 slēpņi. Un ideja par to, ka šī ir forša iespēja paceļot un apskatīt kādas zīmīgas vietas vismaz man liekas samērā neslikta – GPSošana tam noteikti piedod zināmu hi-tech feelingu, kas kādai daļai cilvēku to varbūt padara vēl aizraujošāku:)

Varbūt slēpņotāji lasa arī gisnet.lv?

Kas attiecas uz pašu savdabīgo izdevumu, nevarētu teikt, ka esmu liels tā fans, jo kopā ar savu galveno konkurentu šie sastāda 80% makulatūras mūsu mājsaimniecībā. Pirms kāda laika bija arī neliels tracis ap šo izdevumu, kuru šķiet primāri izraisīja tā maksas konkurenta neapmierinātība ar pilsētas pašvaldības kailajām propogandas tieksmēm un centieniem kropļot vietējo mediju tirgu (ja to tā var nosaukt). Lai nu kā, bet beidzās tas ar to, ka tagad mēs nelūgtā kārtā saņemam abus divus! Nevar jau nosodīt pašvaldības mēģinājumus uzturēt kontaktus ar saviem iedzīvotājiem un radīt kādu kopības apziņu un informētību par to, kas notiek ap viņiem viņu pilsētā, bet resursu neizšķērdēšanas labad fiziskās kopijas tomēr varēja sūtīt tikai tiem, kas to izvēlētos, nevis visai pilsētai masveidā. Bet tas nu tā.

Tomēr šķiet tas, ka šim izdevumam ir garantēta auditorija un līdz ar to arī laikam budžets, droši vien pieļauj plašāka spektra eksperimentus ar tematiku, kas dod iespējas pa laikam producēt ko šādu.

Birkas: , , , , ,

6 komentāru to “Ģeokešings ir Latvijā”

  1. Laikrakstā lapa ir ar numuru 11, savukārt tajā PDFā tā ir nr. 10.
    Spriežot pēc Google piedāvātās statistikas, slēpņotāji ne visai aktīvi lasa ĢISNetu. Viņus interesē tikai mūsu piedāvātās topenes, kuras mēdz aplūkot arī Latvijas Urban Exploration team un no Antik-War.

    Apsveicu Jāni ar pirmo publikāciju iekš ĢISNeta. Cerams, ka redzēsim arī citus interesantus rakstus tuvākajā nākontē.

  2. Jānis Jātnieks saka:

    Paldies, paldies:) Šis bija vairāk tāds “garām ejot”. Kas vairāk sekos pavisam driz.
    Jā, lapa ir domāta laikraksta lapa, kas uzdrukāta malā nevis pdf lapa – tās gandrīz nekad neesu redzējis pareizas resp. atbilstošas satura rādītājiem vai kam tādam (dokumentiem, kam tie ir).

  3. pb saka:

    Mūsu midzenim gan šie spama izdevumi met līkumu :D Vienīgais, kas tur no tā visa bija derīgs, laikam, bija pielikums -der iekuram :)

  4. ASDF saka:

    LASA ;)

  5. N.R. saka:

    kā pēc googles statistikas var noteikt vai slēpņotāji lasa gisnet vai nelasa? :) vai tas, ka es nenāku ne no geoforums ne no geocaching.com, nozīmē ka es nēesmu slēpņotājs :) ?

  6. Nu – pirmkārt par apmeklētājiem var spriest pēc komentāriem ;) Protams, regulāros lasītājus “atkost” ir grūtāk, jo viņi nenāk no slēpņotāju lapām, ij nelieto atbilstošus meklēšanas atslēgvārdus.
    Nu vispār jau īstenu slēpņotāju varētu atpazīt pēc iesūtīta raksta par slēpņošanas specifiku utml. ;)

Atstāt savu komentāru