Ko tu lasi?!

Nē, tas nav jautājums par to, kādus daiļliteratūras šedevrus tu lasi. Drīz būs pienācis tas brīdis, kad mēs, radošā un reizēm paviršā banda/komanda, zem ĢISnet zīmes būsim māžojušies jau veselu gadu. Tāpēc, arī ne tapēc, ir interese uzzināt, kādus ar ĢIS un kartogrāfiju saistītus interneta resursus mūsu apmeklētaji un lasītāji lasa bez GISnet.lv.

Es kā sliņķis būdams +/- regulāri palasos dažus zemāk minētos resursu, kur parasti rakstos ir lērums ar linkiem uz citiem resursiem, kurus visticamāk skaidrā pratā nekad mūžā neatrastu. Ir jau vēl ellītie (termins trakoti iepaticies no šitejienes ) resursi, tie gan pamatā klasificējami kā user un dev listes dažādām izstrādēm. Sarakstā ir uzskaitīti manis biežāk apmeklēti un pārlapotie resuris. Kā pamatu interesentam vulgaris var ieteikt slashgeo.org un veryspatial.com, pārējie jau ir bišķiņ ar piesitienu.

Varbūt ir vēl kas interesants?!

Birkas: , , ,

9 komentāru to “Ko tu lasi?!”

  1. strūģis saka:

    Man nav tāduiemīļotu resursu. Lasu, visbiežāk, lai atrisinātu kādu problēmu, nevis lai būtu informēts. Es parasti cenšos nodefinēt savu problēmu googlestantei un pēc tam palasos, ko cilvēki domā par attiecīgo tēmu.

  2. Janeks saka:

    Vispār darbojos līdzīgi kā Strūģis – paņemu Brilles un aiziet…
    ;-)
    Varu vienīgi piemetināt, ka reizēm lietas/risinājumi, ko neatrodu “tanī dīķa pusē” atrodu Krievzemē.
    Še viens, ko esmu pierakstījis:
    http://gpsinfo.ru/

  3. strūģis saka:

    Reckur interesants resurss
    http://maps.poehali.org/en/

  4. pb saka:

    Šitas ir sūdīgs resurss tur visām kartēm varetmarks. Labāki ir tie resursi kur nav vatermarks. Vispār bija doma samesties un tos karšu komplektus, kurus viņi tur piedāvā, iepirkt. Jānoskaidro tikai vai ar vatermarkiem vai bez, ja bez tad ir jēga ņemt.

  5. pb saka:

    Rekur, strūģi, šiten arī ir kartes un daļā par laimi bez watermarkiem. http://maps.vlasenko.net/

  6. sturmanis saka:

    aaaa, par sito kadu laiku atpakal stukoju.
    interesanta likas #:)

  7. sturmanis saka:

    par literatuuru …
    ar lielu prieku konstatēju, ka tiimeklii ievietota man mīļa grāmata par karšu noformēšanu. Iespējams kartogrāfijas gigantiem tā liksies primitīva, bet domāju daudzi atradīs vienkārši formulētas un ilustratīvas lietas, ko agrāk nojauta intuitīvi.
    man plauktā ir orģināls izzvejots no Amazones dziļajiem ūdeņiem, ko šad tad pašķirstu.
    Recomended! ļoti gribētos šo grāmatu redzēt ģeogrāfu bibliotēkā, tad varbūt beidzot, kāds sāks pats domāt kā noformēt karti, nevis lietos tikai stardarta ESRI variantus,domātus amīšgalvām.

    http://makingmaps.owu.edu/

Atstāt savu komentāru