PGCon 2009 ir klāt!

postgresqlIkgadējā PostgreSQL konference ir klāt! Jau rīt (19.maijā) Kanādas galvaspilsētā Otavā norisināsies pirmie praktiskie semināri par PostgreSQL datubāzu ‘aksesu’ kontroli, kā arī veiktspējas uzlabošanas iespējām. Arī parītdien paredzētas praktiskās nodarbības, bet 22-23.maijā pati galvenā konference. Šogad sagaidāms īpaši daudz priekšlasījumu par visdažādākajām tēmām, kas trīs paralēlās sesijās norisēs no 9 rītā līdz 9 vakarā divu dienu garumā.

Tiem, kas nezin, atgādināšu, ka PostgreSQL ir pasaules ‘advancētākā atvērtā koda’ datubāze.  Nobriedis un stabils produkts, gatavs ‘izkniebt pogas’ jebkuriem ‘orākuļiem’. PostgreSQL var lepoties ar visnotaļ pieklājīgu telpisko (ĢIS funkciju) paplašinājumu, sauktu par PostGIS, kas bez problēmām Jums varētu aizstāt lielāko daļu biežāk lietoto ESRI telpiskās analīzes rīku un ne tikai.
Jācer, ka nākamo dienu laikā izdosies šeit pat iekš gisnet.lv ziņot par karstākajiem notikumiem un jaunākajām aktualitātēm no šīs konferences.
Patlaban varu teikt, ka laika starpība starp Jums un Mums ir 7 stundas. Otavā ir saulaini pavasarīgs un tik tikko ir pabeidzies ikgadējais tulpju festivāls. Tā kā šaipus dīķim esmu pirmo reizi, tad nebija lielas jausmas, par to kāda tad tā Kanāda ir. Pirmie iespaidi par Kanādu un vairāk jau Otavu ir sekojoši. Klimats un veģetācija makten līdzīgi LV, ja ne uz mata vienādi. Te spēcīgi it visā izpaužas koloniālā vēsture, kaut vai tādā veidā, ka uz katra otrā stūra kāda drosmīga kolonizatora statuja, arī apkārt ir ārkārtīgi daudz dažādu gravējumu ar vēstījumiem no pagātnes, tomēr tā vien šķiet, ka nekā vecāka par ~150 gadiem te nav… Piepilsētas drusku ‘parauj’ asociācijas ar Padomju Savienību. Cilvēki šķiet esam vienkārši (tik pat vienkārši kā Vairas puķainā kleita dienā, kad viņa tika ievēlēta par prezidenti :P ) un laipni. Ielas tik tukšas kā sen nebiju nekur redzējusi, bet policijas vāģi mazliet atgādina tos, kas redzēti filmās par Losandželosas policiju. Tomēr pats jautrākais, ko man izdevās novērot, bija ūdrveidīgais, kas manīgi pa kaut kādu caurumu ierausās Kanādas parlamenta ēkā tik fiksi, ka es pat nepaspēju iekadrēt :( Un vēl, tracinoši bieži te var sadzirdēt krievu tūristus.

Noslēgumam viens bezmaksas bilduks:

Arī sievietes ir personas

"Arī sievietes ir personas!" (Kanādas sievietes cīņā par savām tiesībām)

Birkas: , , ,

2 komentāru to “PGCon 2009 ir klāt!”

  1. Ar nepacietību gaidīsim jaunumus PostGIS frontē. Cik esmu dzirdējis, laikam šoreiz tiks demonstrēts kas priekš PostGIS radikāli jauns…

  2. Jā spēks no tētiem, Postgres ir netikai tas ko Lāsmiņa te saskaitīja, bet arī vieni no stingrākajiem standartu ievērotājiem. Un PGConn ir jau labu laiku viens no mana notikumu saraksta apmeklējamajiem pasākumiem. Postgis ir glābis no ESRI nespējas tikt ar lieliem datu apjomiem galā ne reizi vien, bet vislielākais jaunums tuvākajā nākotnē būs wktRaster, bet šaubos vai tas tiks demonstrēts jau šoreiz.

Atstāt savu komentāru