Quantum GIS diena 2013

Devītās Quantum GIS izstrādātāju sanāksmes ietvaros, kas norisinās no 11. līdz 14. aprīlim Valmierā, notiks arī vienas dienas prezentāciju sesija plašākai publikai par Quantum GIS lietošanu pasaulē un Latvijā. Prezentācijas sniegs pieredzējuši speciālisti no Latvijas kā arī paši Quantum GIS izstrādātāji.

Šī ir lieliska iespēja satikt Quantum GIS Latvijas un citu valstu lietotājus, iepazīt Latvijas veiksmes stāstus, dzirdēt par to, kas jauns ir gaidāms nākamajā programmas versijā. Prezentācijas notiks latviešu un angļu valodās. Pasākuma noslēgumā būs iespējams uzdot jautājumus programmas izstrādātājiem, kā arī vēlāk piedalīties programmas tulkošanā, kļūdu ķeršanā un attīstīšanā.


Orientējoša Quantum GIS dienas programma (precīzi tēmu nosaukumi un prezentāciju laiki var tikt precizēti):

  • 10:00 – 10:30 Klausītāju un runātāju ierašanās, reģistrēšanās, kafija
  • 10:30 – 10:35 Quantum GIS izstrādātāju un Latvijas lietotāju sanāksme Valmierā. Ievadvārdi (latviski un angliski), Raitis Bērziņš, SIA SunGIS
  • 10:40 – 11:30 QGIS and its growing community (angļu valodā) Otto Dassau, Geoinformatik Büro Dassau
  • 11.35 – 12:00 What’s new in upcoming Quantum GIS release, present vs future (angļu valodā), Dr. Marco Hugentobler, Sourcepole – Linux & Open Source Solutions, Technical Advisor QGIS Project Steering Committee
  • 12:00 – 12:20 Kafijas pauze
  • 12:20 – 13:00 Quantum GIS lietošana tematiskajā kartēšanā un darbā ar topogrāfiskajām kartēm. Latvijas Ģeotelpiskās Informācijas aģentūras pieredze. Arvīds Ozols,Latvijas Ģeotelpiskās Informācijas Aģentūra
  • 13:00 – 13:30 Lietišķie Quantum GIS pielietojumu piemēri Latvijā. Māris Nartišs, SIA SunGIS
  • 13:30 – 14:00 Quantum GIS kā instruments ĢIS apguvē. Kārlis Kalviškis, Latvijas Universitāte
  • 14:00 – 15:00 Diskusijas pie kafijas tases, neformālas sarunas ar Quantum GIS izstrādātājiem un lietotājiem
  • 16:00 – 19:00 Kopīga kļūdu ķeršana

Lai labāk varētu plānot laiku un prezentāciju saturu atbilstoši interesentiem aicinām visus interesentus reģistrēties līdz 5.aprīlim http://ej.uz/zbfi vai zemāk esošajā formā.
Laipni aicināti visi interesenti, draugi, domubiedri un arī citādāk domājošie. Iepriekšēja reģistrācija nav obligāta, bet vēlama – droši ņem līdzi savu draugu!

Kā nokļūt līdz pasākuma norises vietai
Ar autobusu brauc līdz Valmierai un a) kāp ārā pieturā “Jāņparks”. Tālāk ceļš ved gar kājām gar DEPO un īsi pirms pilsētas beigām pēdējā ielā pa kreisi; b) no Valmieras autoostas brauc ar pilsētas 4, 9 vai 11 autobusu līdz pieturai “Purva iela”.
Ar personīgo transportu brauc līdz Valmierai, pēc tam pa Valmieras apvedceļu Valkas virzienā līdz pirmajam aplim (pagrieziens uz Matīšiem), kur griez pa labi un tad pirmajā ielā pa labi.
Karte: Purva iela 12A, Valmiera
Kā atbraukt ar auto: maršruts Rīga -Valmiera
Quantum_GIS_diena_2013 plāns lejuplādei PDF formātā.
Pasākuma norisi atbalsta

Viens komentārs to “Quantum GIS diena 2013”

Atstāt savu komentāru