Beidzot jauns serveris

Beidzot esam paveikuši pārvākšanos uz jaunu servera kasti. Tagad ĢISnet spēcina jauns un pavisam jauks “putekļsūcējs” no Sun – Fire X2100. Kastei ir Dual-Core AMD Opteron 1220 sirsniņa (5628.90 BogoMIPS), 2Gb sklerozes (ar iespēju pievienot vēl), un viens 250Gb cietdiskripdzinis karšu glabāšanai. To visu spēcina 64bit Debian Lenny.

Cerēsim, ka kvalitatīva aparatūra ļaus izvairīties no ĢISnet nepieejamības dažādu aparatūras problēmu dēļ, kuras mūs ir vajājušas visu projekta eksistences laiku. Ja pamanāt kādas kļūdas, kas varētu būt radušās dēļ migrācijas, ziņojiet raksta komentāros vai arī diskusiju sadaļā.

Neaizmirstiet brīvdienās pacelt glāzīti uz jaunā servera veselību. Lai elektrība neraustās un bitiem skrienot pa vadiem nesamežģās kājas. Protams, vienu graķīti vajag ieraut arī uz Kastroļa veselību, kurš joprojām laipni atļauj izmantot savu serveru telpu un interneta pieslēgumu bez maksas.

Papildināts Kopš vakardienas ĢISnet serveris sniedz arī pareiza laika servisu pool.ntp.org projekta ietvaros. NTP lietotāji var droši pievienot 3.lv.pool.ntp.org savam pareiza laika servisa sniedzēju sarakstam, kā arī sekot līdzi ĢISnet servera pieejamības rādītājiem statistikas lapā.

16 komentārs to “Beidzot jauns serveris”

  1. strūģis saka:

    Apsveicu!
    Ar 250Gb pietiks? ES nesen parēķināju- man datu apjoms tuvojas terabaitam :(

  2. pb saka:

    Sēņotājs, kompresēt vajag ;)
    Serverim tur vēl viena hdd lāde ir brīva ;)
    Tagat tik šmirģeļa servisi jāpietjūnē un jāsakārto dati-sāk nedaudz bardakoties.

    Paldies par sveicieniem, būs jāapslacī :)

  3. Nu pagaidām diska telpas mums pietiek. Šobrīd kartogrāfiskais materiāls ir ap 100Gb + pagaidu faili (piem. priekš topokaršu tīmekļa klienta). Kamēr kāds mums neuzdāvinās/neiedos kādas jaunas un skaistas rastra kartes (piem. Litrum piekraste, LGIA ortofoto), tikmēr par diska vietas trūkumu nav ko uztraukties ;)

  4. Skatos, esam kļuvuši arī par laika pavēlniekiem :)
    Runājot par datiem man trakoti niez nagi nobeigt procedūru-ussr topeņu datu kopa LV teritorijai no 10k līdz 1m, kur iztrūkstošais posms pašlaik ir 25k. Sakārtot un gotovs – esam ciema pirmie puikas :)

  5. […] ģeogrāfisko datu bezsaistību publicēšanu WMS servisu un tīmekļa klientu veidā. Mūsu jaunais serveris pagaidām ir pietiekami maznoslogots, lai varētu bez piepūles “pagriezt” vēl kādu […]

  6. kastrolis saka:

    tnx par piemineeshanu 8-)
    un doma par maksu nemaz nav peljama :-D

  7. Brenguļu alos, manos laukos un ne vairāk :D
    Pado ziņu kad tev tur servertelpu migrācijas, lai var vakara atrakcijas saplānot.

  8. […] atminēt kurš no attēlā redzamajiem ir ĢISNet serveris. Minēšanu varēja atvieglot raksts par jauno serveri, kur bija norādīts, ka mūsu serverim ir tikai viens cietais disks. Pareizā atbilde – […]

  9. juris saka:

    Sveiki, vai pie jums, kādu laiku atpakaļ, bija pieejama veca krievu topogrāfiskā karte?

  10. […] beidzies, taču ĢISnet joprojām nevaid miris, bet tikai apburts kluss, no darbošanām rimis, uz vecā Sun Fire X2100 dus. OGC WMS servisi atgriezās jau pirms laba laiciņa, taču tikai tagad atpakaļ ir arī karšu […]

  11. […] vēsturiskajam serverim tika veikti programmatūras atjaunināšanas darbi. Ņemot vērā, ka ĢISnet ir sasniedzis jau […]

Atstāt savu komentāru