ĢISnet vēl nav miris

Lai arī ĢISnet.lv lēni un mokoši mirst jau daudzus gadus, tomēr vēl nav apglabāts. Pašlaik ir pārdzīvots tehniskais pārtraukums, ko radīja vecums. Aparatūra joprojām ir tā pati vecā, taču tagad to spēcina jaunākais Debijānis. Tāpat WārduPressei ir atlikts atpakaļ SPAM komentāru ķērājs (ak, izmaksas, izmaksas…). Pagaidām citas lietas vēl nav atpakaļ, taču lēnām un pamazām atgriezīsies arī pārējais – topenes, karšu skatīklis, Lodesmuižas citāti u.c. labumi. Ja gribi mūs motivēt darboties ātrāk, ieraksti komentāros kas Tev te pašlaik pietrūkst, lai mēs zinātu, ka vēl joprojām tur kāds ir.

47 komentāru to “ĢISnet vēl nav miris”

  1. es saka:

    Te neviena nav!

  2. volvo saka:

    paldies par darbiibu….. topenes pietruukst

  3. scAvenger saka:

    Jā, topenes pietrūkst visvairāk, cerams, tā būs atkal atpakaļ. Paldies jau iepriekš!

  4. scAvenger saka:

    Jā, un vēl ceru, ka tiks saglabāta vecā saišu sistēma, lai Vikipēdijā nav atkal jāmaina atsauces :)

  5. eS saka:

    Vajag, vajag kartes! Paldies par iespēju tās izmantot ;)

  6. Andris saka:

    Vajag !

  7. Līga saka:

    Kā man pietrūkst kartes!!! Es tās lietoju daudzas reizes dienā, faktiski es tās pat neaizveru, jo kā Latvijas apceļotāju tās mani ir simtiem reižu glābušas, atrodot lietas un vietas, kuru mūslaiku kartēs vairs nav.

  8. Opā. Par karšu pārlūka saišu ilgstošu izmantošanu vai backwards compatibility īsti nekad neesam domājuši. Ja nu kādreiz kaut kas būs uz maiņu, tad laikam/varbūt būs jāpadomā…

  9. scAvenger saka:

    Vikipēdijā tās padomju laika topokartes tiek diezgan daudz izmantotas vēsturiskām atsaucēm. Kā, piemēram, citādi pierādīt, ka Rudbāržu stacijā agrāk tiešām bija trīs sliežu ceļi? :)
    https://lv.wikipedia.org/wiki/Rudb%C4%81r%C5%BEi_(stacija)
    Līdz ar to iespēja uzreiz dot atsauci uz vajadzīgo kartes fragmentu ir ļoti ērta. Un savulaik bija problēma, kad pēkšņi visas atsauces pārstāja darboties – nācās koriģēt rakstus.
    https://lv.wikipedia.org/wiki/Diskusija:Baj%C4%81ri%C5%86u_ciems
    https://lv.wikipedia.org/wiki/Diskusija:Ploski#V.C4.93lreiz_par_gisnet.lv

  10. Opā! Izsaktās, ka tiešām ĢISnet vēl ir pāragri apglabāt. Vienīgi žēl, ka tikai kartes izsauc sajūsmu.
    Par mūsu karšu intensīvo lietojumu iekš latviešu Vikipēdijas nemaz nezināju. Laikam vajadzēs uztaisīt kādu patstāvīgo saišu sistēmu tikai šai vajadzībai, lai tās nebūtu atkarīgas no izmaiņām mūsu pusē. Vecajā sistēmā tā “pastāvīgā saite” reāli nemaz tik ļoti pastāvīga un nemainīga nebija.
    Kartes lēnām nāk atpakaļ, domājams, ka būs šīs nedēļas laikā atkal jau up.

  11. scAvenger saka:

    Apglabāt neko nevajag, ne kartes, ne visu pārējo! Ir jau arī šādi tādi citi resursi ar vecām kartēm, bet jūsējo vienīgo varēja normāli izmantot kā konkrētu atsauci.

  12. Kārlis saka:

    Ļoti trūkst iespējas skatīt sastatītās vēsturiskās kartes. Prieks, ka ir cerība tās atkal redzēt!

  13. Matīss saka:

    Kur pazuda Topene? :(

  14. Serveris pa pēdējo desmitgadi(!) bija mazliet aizaudzis un ierūsējis. Bija nepieciešams visu iztīrīt. Pašlaik tiek kārtots topeņu serviss, kas varētu atgriezties jau rīt (ja būs brīvs laiks vakarā). Tīmekļa skatīklis būs kaut kad vēlāk, jo vispirms jāsakārto dati.

  15. Ilmārs saka:

    Sveiki
    Ļoti laba vieta, ceru ka viss atjaunosies un uzlabosies, cenšos arī vairāk piesaistīt cilvēkus, lai apmeklē šo vietu. Topenes trūkst,

  16. Ivars saka:

    Ļoti nepieciešama Daugavas ūdeņu dziļuma karte- makšķerēšanai- skatos kur var būt kāda bedre un tad dodos makšķerēt no krasta. Ļoti gaidu, kad tā būs atpakaļ/.

  17. Sandra saka:

    Sveiki! Ļoti gaidu kad atsāks darboties lapa. Ļoti nepieciešama priekš meliorācijas projektu izstrādes.

  18. Pašlaik atgriezies Atlanta PSRS topokaršu WMS serviss, kā arī ir pieejams jauns, eksperimentāls serviss http://www.gisnet.lv/cgi-bin/topo_lv Pārējās lietas arī būs ar laiku.

  19. Jānis saka:

    PAldies!

  20. Arvis saka:

    Labdien!
    Ļoti vajadzīgas topenes ar vēsturisko skatu. Piem. situācijā: Patreiz dabā redzami 2 lieli novadgrāvji,kas satek 1 gultnē. Bet ir zināms,ka 1 no tiem agrāk (pirms padomju meliorācijas)bijis dabiska upīte.Kurš? Un kur tā sākusies? Te nu jūsu kartes ir neatsverams palīgs. Lai izdodas!

  21. Rita saka:

    Ļoti neieciešamas Topokartes un vecā 1:75 000 karte!

  22. Rita saka:

    Kļūdas labojums: Ļoti nepieciešamas Topokartes un vecā 1:75 000 karte!

  23. juris saka:

    Čau, Māri,

    Kā lai tiek Atlanta PSRS topokaršu WMS servisā

    Noklikšķinot uz topo_lv linka, parādās lietošanas noteikumi.

    Paldies par brīnišķīgo iniciatīvu.

  24. Līga saka:

    Es nesapratu, tās kartes ir jau atpakaļ jeb nē? Ļoti nepieciešama vecā karte, kur muižas bija redzamas. Esmu kā bez rokām tagad! Lūūūūdzu!

  25. Jā, kartes jau ir atpakaļ, taču, kā jau rakstīju, pagaidām tikai kā OGC WMS servisi (tā pat kā senāk). Arī 1:75 000 darbojas (to adresi vajag barot iekšā WMS klientam). Tīmekļa skatīklis būs tad, kad man būs brīvs vakars, lai to līdz galam sakārtotu.

  26. Anete saka:

    Vai, cik labi, ka topokaršu pazušana bija tikai īslaicīga! Gaidām atpakaļ web servisu, dabas ekspertu darbā šis materiāls ir neaizvietojams.

  27. juris saka:

    Paldies, tagad tikai jāatros WMS klients prieks os x :)

  28. Juri, kā WSM klients priekš OS X derēs QGIS ( http://www.kyngchaos.com/software/qgis ) Vari pamēģināt arī WEB klientu, piemēram LĢIA karšu pārlūkā.

  29. juris saka:

    Pēter, paldies! Aizgāja. Izrādās, šī nav īstā karte, kuru man vajadzējā, likās, ka būs tā vecā krievu karte, bet arī šo ir interesanti apskatīt.

    “Pašlaik atgriezies Atlanta PSRS topokaršu WMS serviss”
    Māri, kā šo var apskatīt?

    Paldies!

  30. Padomju topenes ir šajā adresē, kā vienmēr – http://www.gisnet.lv/cgi-bin/topo

  31. juris saka:

    Čau!

    Šajā linkā http://www.gisnet.lv/cgi-bin/topo es, diemžēl, neatradu karti, kuru meklēju, pirms kāda laiciņa ieejot gisnet.lv uzreiz parādījās krievu topogrāfiskā karte ar dziļuma izobātēm Rīgas Hes ūdenskrātuvei, tagad tās vairāk nav. Vai es kaut ko jaucu un tas bija citā mājas lapā? :) Man liekās, ka te pat vien bij.

    Vizuāli karte izskatījās šādi, atradu interneta dzīlēs random screenshotu.
    https://failiem.lv/u/an6ddj2k

  32. juris saka:

    Man koments aizturēts, gaidam apstiprinājumu no admina. Starp tām kartēm neatradu to, kura te pirms kāda laika bija uz landing page.

  33. juris saka:

    :( Sajūta, ka es nesaprotu to WMS clientu un kā vispār šīs kartes strādā, no visas tās PSRS pakas man neizdodās atrast karti ar dziļuma atzīmēm. To screenšotu ko pirmspēdējā postā pievienoju, vai tāda karte te kādreiz ir bijusi?

    Pēter, varbūt vari man atsūtīt uz mailu savus kontaktu, lai mēs te publiskajā telpā nespamotu? jurkud at inbox.lv

  34. juris saka:

    hey viss super, dabūju!

  35. Ilja saka:

    Mēģinot atvert linku uz padomju topenem paradās uzraxts “Šī ir mūsu smilšukaste” un vairān nekā. Vai kko nepareizi daru?

  36. Ilja, šis likns ir OGC WMS servis adrese. Ja šajā linkā tiek nosūtīts pieprasījums bez standartam atbilstošiem parametriem, tad tiek parādīts vienkāršs apraksts par servisu. Šeit ir nu jau 10 gadus vecs, bet savā ziņā gana izskaidrojošs apraksts par to kā WMS lietot ĢIS aplikācijās http://www.gisnet.lv/gisnet/2007/04/wms-lietosanas-piemeri-gis-aplikaciju-vides/
    Mūsdienās arī WEB pārlūkos esošie karšu pārlūki mēdz būt ar WMS klienta spējām (pieslēgšanas iespējām) un var šo linku izmantot caur tiem. Šķiet LĢIA karšu pārlūkā arī varēja, diemžēl nevaru šobrīd pārbaudīt, jo http://map.lgia.gov.lv/index.php?lang=0&cPath=4&txt_id=88 pašlaik nedarbojas.

  37. Eriks saka:

    Sveicinati!Kad atgriezisies karšu parluks?

  38. Aigars saka:

    Ļoti gaidu atpakaļ top kartes

  39. Gatis saka:

    Žēl ka webiskā versija pagaidām nedarbojas. Bija ļoti ērta.
    Kaut kā neizdodas LĢIA pārlūkam pievienot WMS servisu. Atbild, ka: “Nav aizpildīti visi lauki – versija, nosaukums, slāņu saraksts”. Viņu lapā nekādu pamācību, kur ko rakstīt neatradu.

  40. Gatis, webiskā versija kaut kad jau būs atpakaļ, bet ne uzreiz. Tas LĢIA pārlūks ir tāds interesants, pēdējās dienas vispār negāja, bet tagad it kā iet (Labojums – te ir iemesls un ziņa, ka neies: http://www.lgia.gov.lv/Aktualitates/2017/5_Maijs/19-1.aspx ). Taisnība par LĢIA pārlūka ne īsti saprotamo darbību, bet neaprakstīta maģija pievienojot WMS servisu ir laikam šāda – vajag URL pievienot maģisko parametru ?service=WMS& un tad aiziet, šādai jāizskatās adresei: http://www.gisnet.lv/cgi-bin/topo?service=WMS&

  41. Gatis saka:

    Paldies!
    Ar šo pašu paņēmienu arī Latvijas 75000 aizgāja LĢIA pārlūkā.

  42. Guntis saka:

    Pietrūkst kartes. Ļoti bieži tās izmantoju, salīdzinu. Ideāli ja būtu atpakaļ. Bez tām nevar iztikt

  43. Līga saka:

    Ļoti lūdzu kartes!!!

  44. Kaspars saka:

    Kartes trūkst :/ Tieši vecās topenes.

  45. volvo saka:

    topenes trūkst….ļoti pietrūkst…..

  46. oneloveonecow saka:

    Priecājos , ka šeit atkal kkas notiksies .

Atstāt savu komentāru