Kā lietot atvērtā koda ĢIS aplikācijas

Center for Ocean-Atmospheric Prediction Studies (COAPS) piedavā iespēju pieteikties uz kursiem, kuros tiek stāstīts un apmācīts kā praktiski lietot atvērtā koda ĢIS aplikācijas. Kursi notiek vairākās sesijās un uz tiem var pieteikties visi reģistrētie lietotāji. Lai pieteiktos uz kursiem ir jāaizplda vienkarša reģistrācijas forma. Tuvākie pieejamie kursi ir 17-23.septembris.
Lapā ir pieejami arī vairāki apmācības materiāli par ĢIS un ar to saistītām lietām vispārīgā līmenī.

2 komentāru to “Kā lietot atvērtā koda ĢIS aplikācijas”

  1. Ilze saka:

    Vai šādos kursos ir jēga piedalīties tādiem cilvēciņiem, kuri da šam par atvērtā koda ĢIS ir tikai dzirdējuši? Un kuriem programmēšana ir kaut kas tāds ar skaitļiem un baltiem burtiem uz melna fona saistīts miglains..?
    Nu zini gribētos izrauties no ESRI žņaugiem

  2. pb saka:

    Domāju ka ir vērts, jo šajos konkrētajos kursos nekas ar baltiem burtiem uz melna ekrāna nav jādara.Ja palasīsi šo ( http://www.gisnet.lv/gisnet/index.php/2007/04/13/wms-lietosanas-piemeri-gis-aplikaciju-vides/ ) rakstu (apskatīsi bildītes) redzēsi ka atvērtā koda programmas var būt pat ļoti parocīgas un ērtas. Kursi ir par ĢIS aplikācioju lietošanu nevis par programmēšanu.
    Melnos ekrānus var sastapt lietojot GRASS, kas ir jau pavisam specifisks gadījums, bet arī GRASS ir ar lietototājam vulgaris saprotamu interfeisu (izņēmums ir īpaši gadījumi, kad modulis ir pārāk specifisks un tam nav grafiskā interfeisa)
    Sākumam var pemeiģināt qGIS, kas ir savā ziņā līdzīgs trešajam arkam (vienkārša instalācija un vienkārša lietošana-stradā windows un citur).

Atstāt savu komentāru